Mertcan Akdöner

Mertcan Akdöner

9 ay önce

Sodyum Hipoklorit

Merhabalar hocam. Hocam eğer bi hastada hipolorit taşma durumu olmuşsa ve yüzündeki yaygın şişlik geçmiş ancak apex bölgesinde lokal geniş bi şişlik ve hissiyat kaybı devam ediyor ise, o dişi çekmek mantıklı mıdır daha sonra ? Çünkü hipoklorit dokuya zarar vermiş olacağı için çekim yeri daha sonra iyileşir mi iyileşmez mi merak ediyorum?

1 Cevap

Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

Doç. Dr.

Mustafa Gündoğar

Merhabalar,

Öncelikle Kısa Kısa Endo'ya göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Bununla ilgili literatürüde incelediğimizde çok kötü vakalarda bile hastanın ilgili dişinin çekilmediği gösterilmiştir. Sodyum hipoklorit kazası sonrası gerekli prosedüler uyglanırsa sekonder enfeksiyon olsa bile ilgili dişin kanal tedavisi tamamlanıp ağızda fonksiyon halinde kaldığı görülmektedir. Bununla ilglili YouTube kanalımızdaki videoyu da izleyebilirsiniz.

Size flare up'sız, sodyum kazasız bol endolu günler dilerim

Çerez ve Gizlilik Politikası

Çerezleri web sitemizi ziyaretçilerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde uyarlamak için kullanıyoruz. Web sitesini kullanmaya devam ederek, çerezlerin kullanılmasına izin vermiş olursunuz. Daha fazla bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.